Vaniljpannacotta med pepparkakssmul
6 port.
3 gelatinblad
5 dl vispgrädde
1 vaniljstång
½ dl strösocker
pepparkakor till garnering
50 g lingon
1 msk socker
1/4 tsk kanel
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten tills de blir mjuka, ca 5 min.
Häll grädden i en kastrull.
Klyv vaniljstången och peta ner fröna i grädden, lägg ner stången också.
Tillsätt sockret och låt gräddblandningen koka svagt några minuter.
Ta kastrullen från värmen.
Ta upp gelatinbladen och krama ur lite vätska.
Lägg er dem i grädden och rör med en visp tills de har smält.
Fiska upp vaniljstången och häll upp pannacottan i portionsglas.
Låt svalna och ställ sedan kallt i minst 2 tim.
Rårör lingonen med sockret och kanelen.
Toppa pannacottan vid servering med lingonen och smulade pepparkakor.