Vaniljglass med jordgubbsrippel

5 dl vispgrädde
1 burk kondenserad mjölk
1/3-½ tsk äkta vaniljpulver

Jordgubbsrippel
250 g jordgubbar
½ dl råsocker

Rensa jordgubbarna och dela i bitar i en kastrull.
Häll på råsocker och låt det koka upp.
Låt det sjuda i 10-15 min.
Mixa jordgubbarna tills det är en slät puré.
Låt jordgubbspurén svalna.
Vispa grädden till mjuka toppar.
Häll i den kondenserade mjölken och blanda med grädden.
Blanda i vaniljpulver efter smak.
Häll glassmeten i en form.
Blanda i den avsvalnade jordgubbsrippeln lite slarvigt i glassmeten (spara några msk till garnering).
Täck formen med plastfolie och låt stå i frysen ca 5-6 tim.
Ställ fram en liten stund innan servering så den får mjukna lite.
Servera glassen med jordgubbspurén, maränger och jordgubbar.

 
 
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *