2 ägg
1½ dl strösocker
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 dl vatten
2 dl vetemjöl
Glasyr
75 g smör
1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 äggula
Garnering
riven kokos
Sätt ugnen på 175°C.
Vispa ägg och socker pösigt i en bunke.
Tillsätt bakpulver, vaniljsocker, vatten och vetemjöl.
Blanda ihop allt till en slät smet.
Häll smeten i en smord och bröad springform, 22–24 centimeter i diameter.
Grädda kakan mitt i ugnen i 25–30 min.
Låt den kallna i formen.
Smält smöret i en kastrull till glasyren.
Ta bort kastrullen från plattan.
Tillsätt strösocker och vaniljsocker.
Blanda ordentligt så att sockerkristallerna smälter.
Blanda sist ner äggulan och blanda tills smeten tjocknar och svalnar.
Bred ut glasyren på kakan och strö över kokos.
Ställ kakan kallt en stund och låt glasyren stelna.
Följ mig gärna på Instagram för mer mat/bakinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK