Potatiswrap med tryffelsalami

Har tidigare nämnt att vi ska äta fler för/efterrätter under 2025 och detta blev första förrätten för året. Eftersom jag jobbar varannan helg så blir det en förrätt och en efterrätt per månad som vi ska testa så så ofta blir det inte 🤭

Denna var otroligt enkel att fixa ihop och kan med fördel bjudas på om man är ett större gäng då det är enkelt att förbereda och sen bara ha potatisen kvar att fixa innan servering. Inspiration fick jag från Kalorismart och receptet går att anpassa efter andra livsmedel än dom jag använde om man vill det 🥰

4 st

150 g fast potatis
olja
50 g riven ost

Ostkräm
125 g mozzarella
1½ msk grädde
salt
peppar

Topping
tryffelsalami
ruccola
balsamicokräm

Skala och skiva potatisen tunt och placera skivorna på en plåt med bakplåtspapper, lite omlott, i form av fyrkanter.
Spraya/pensla på lite olja på potatisen och fördela riven ost över.
Ställ in i ugn i 200°C i ca 10 min tills potatisen fått en gyllene färg.
Mixa under tiden mozzarella och grädde till en smidig kräm, smaka av med salt och peppar.
Låt potatisflarnen svalna något innan du brer på ostkrämen och toppar med salami, ruccola och balsamico.
Vik ihop och servera direkt!

Kaloriberäknat recept

150 g fast potatis
olja
50 g riven ost 12%
125 g mozzarella
1½ msk grädde 13%
salt
peppar
80 g tryffelsalami, Garant
ruccola
2 msk balsamicokräm

Kcal: ca 272 kcal/port exkl tillsatt matfett och ruccola.

Kolhydrater: 17.5 g Protein: 16.2 g Fett: 15.8 g

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *