Dessert mitt i veckan, klart det går när man har semester och har gäster. Denna pannacottapaj blev helt magiskt god med smak av sommar! Till och med mina två små åt utav den så då måste det vara gott för dom äter inte mycket i dessertväg om det inte är glass det gäller.
ca 10-12 port.
1 pkt bragokex
100 g smör
3½ dl vispgrädde
4 gelatinblad
3½ dl outspädd flädersaft
½ l jordgubbar
Smält smöret.
Mixa bragokexen i en mixer till ett fint pulver.
Blanda ihop smöret och kexen och tryck ut i en form.
Jag använde en springform på ca 20-22 cm.
Ställ in i frysen i 1 h.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter.
Koka upp grädden och dra av från värmen.
Rör ner gelatinbladen och låt bladen smälta under omrörning, blanda sedan ner saften.
Häll smeten i springformen och ställ i kylskåp tills pannacottan har stelna, ca 3 timmar.
Dekorera med några jordgubbar och servera resten i en skål vid sidan av.
Pannacotta älskar sonen, jag älskar paj! Måste prova till helgen!
Själv är jag inte så förtjust i fläder, men det var jättegott 🙂
Om man vill ha annan smaksättning. Hur rekommenderar du att man byter ut flädersaften så inte konsistens och mängd ändras?
Det beror ju lite på vad du hade tänkt dig att smaksätta med, behöver ju vara 7 dl till själva pannacottasmeten (grädde + smaksättning).