Jag ÄLSKAR gröt till frukost på helgen. Såg ett inlägg på Instagram om ett recepttips på overnightoats med oreo och kände genast att det skulle testas i min lördagsgröt. Sagt och gjort, bra blev det i min mening, sen kanske en del tycker annorlunda och att det är lite för mycket 🙈😜
Men innan man yttrar sig behöver man testa och gillar man oreos så gillar man denna gröt 😉
1 port.
1 dl havregryn
2 dl vatten/mjölk
½ krm salt
½-1 oreokaka
kvarg
½-1 oreokaka
Blanda havregryn, vatten och salt i en kastrull.
Koka upp och låt koka ca 3 minuter.
Rör ner grovhackad oreokaka i gröten.
Häll upp i en djup skål och servera med kvarg och oreokaka.
Viktväktarna Points
1 dl havregryn *
2 dl vatten
½ krm salt
½-1 oreokaka *
40 g vaniljkvarg utan socker
½-1 oreokaka *
Totalt blir det 5/8P/port för gröten beroende på om man använder 1 eller 2 oreokakor.
* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet
Kcal: ca 224/276 kcal/port för gröten beroende på om man använder 1 eller 2 oreokakor.
Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat):
THERESEMATOCHBAK