Den här veckan blev det lite lyxigare matlådor, men var sugen på nötkött nu när jag ätit mycket kyckling senaste tiden
Inspirationen fick jag från ett konto på Instagram som heter Studentproviant som jag följer, fantastisk goda rätter där. In och följ om ni har Instagram.
Om man inte vill göra detta som matlåda så passar det fantastisk bra som helgmat om man vill äta något gott
4 port.
4 port kokt ris
500 g lövbiff
1 msk kinesisk soja
svartpeppar
salt
1 gul lök
1 röd paprika
225 g champinjoner
smör/olja
3 dl grädde
1 dl crème fraiche
1 dl ädelmjukost, Kavli
1 msk fond, brynt schalottenlök
salt
peppar
gräslök
Koka riset enligt anvisningar på förpackningen.
Strimla köttet.
Häll i soja, salt och peppar i en skål och blanda, låt stå och marinera lite medans du förbereder grönsakerna.
Skala och skär löken i valfria stora bitar/finhackat.
Ansa och skär paprikan i strimlor.
Skölj svampen och dela i valfria stora bitar/skivor.
Börja med att steka svampen i en torr panna på medelvärme tills vätskan släpper.
Tillsätt sedan lite matfett och lök samt paprikan och låt det fräsa med svampen tills löken är genomstekt.
Häll i grädde, crème fraiche, ädelost och fond i samma panna och låt det koka ihop.
Smaka av med salt, peppar och gräslök.
Lägg riset i botten på en stor gratängform alt 4 matlådor i glas.
Toppa med grönsakerna och sedan köttet (behöver ej stekas först) och till sist såsen.
Ställ in i ugnen i 200°C i ca 15-20 min.
Servera ev med mer grönsaker!

Kaloriberäknat recept
440 g kokt ris
500 g lövbiff
1 msk kinesisk soja
svartpeppar
salt
1 gul lök
1 röd paprika
225 g champinjoner
smör/olja
2 dl grädde 13%
1 dl vatten
1 dl crème fraiche 13%
1 dl ädelmjukost, Kavli
1 msk fond, brynt schalottenlök
salt
peppar
gräslök
Kcal: 485 kcal/port exkl tillsatt matfett.
Kolhydrater: 42 g Protein: 40.3 g Fett: 17.6 g


Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK