Ny vecka och nya matlådor där min sambo fick bestämma vilket protein dom skulle ha 😊
Något jag ser mycket hos andra kreatörer på sociala medier är att man saknar grundkunskaper i hur man steker kött på bästa sätt. Köttet behöver vara rumstempererat, torka ev av köttet med lite papper så det inte är blött. Undvik att fylla pannan mer än till två-tredjedelar. Blir det för trångt för köttet kyls pannan ner och köttet riskerar att koka istället. Pannan behöver vara riktigt varm!
Så med den lilla köttskolan hoppas jag att det underlättar för er i framtiden så kan ni testa detta receptet i samma veva 🥰
4 port
ca 500 g lövbiff
salt
peppar
smör/olja
1 röd paprika
1 broccolistånd
250 g champinjoner
2 vitlöksklyftor
2 msk röd currypasta
1 msk limesaft
1 tsk malen ingefära
½ tsk curry
4 dl kokosmjölk
Börja med att strimla köttet och dela grönsakerna i valfria stora bitar.
Riv eller pressa vitlöken.
Tillsätt lite matfett i en panna och bryn köttet hastigt i en het panna med salt och peppar, behöver inte bli helt genomstekt, i 2-3 omgångar så inte köttet kokar av vätskan det släpper ifrån sig.
Lägg åt sidan.
Stek champinjonerna i torr panna tills dom har släppt ifrån sig vätskan och sen steker du lite till tills dom börjar få färg, lägg åt sidan.
Stek paprika och broccoli en kort stund, tillsätt sedan vitlöken, curry pasta, limesaft och kryddor.
Blanda och häll i kokosmjölken och låt det koka ett par minuter så köttet får gå klart i såsen.
Smaka av med salt och peppar.
Blanda ner svampen och servera med ris alt lägg ner i matlådor.

Kaloriberäknat recept
ca 500 g lövbiff
salt
peppar
smör/olja
1 röd paprika
1 broccolistånd
250 g champinjoner
2 vitlöksklyftor
2 msk röd currypasta
1 msk limesaft
1 tsk malen ingefära
½ tsk curry
4 dl kokosmjölk light
Kcal: ca 271 kcal/port exkl tillsatt matfett och tillbehör.
Kolhydrater: 10.9 g Protein: 34 g Fett: 10.5 g


Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK