Kycklingwok

Wok är enkelt och billigt att laga. Anpassa med grönsaker du har hemma, behöver nödvändigtvis inte vara just lök och broccoli 😊

6 port.

500 g kycklinglårfilé
1½ rödlök
ca 375 g broccoli

Woksås
37,5 g smör
1½ dl vatten
¾ dl japansk soja
¾ ostronsås
3 msk honung
1½ lime, saften
4-5 vitlöksklyftor, riven
3 msk färsk ingefära, riven
1½ tsk svartpeppar
chiliflakes

äggnudlar
ev koriander

Börja med woksåsen.
Bryn smöret och låt det svalna.
Blanda med resterande ingredienser och ställ åt sidan.
Koka nudlarna i 3 min.
Skölj i kallt vatten och ställ åt sidan.
Skär kycklingen i bitar.
Skiva lök och skär broccolin i buketter.
Hetta upp lite matfett i en wok eller rymlig stekpanna.
Stek kycklingen tills den är genomstekt.
Ta upp och lägg på ett fat.
Stek lök och broccoli i samma panna med lite mer matfett 2-3 min under omrörning.
Blanda ner kyckling, woksås och kokta nudlar i pannan.
Fräs någon minut och ta från värmen.
Toppa woken med hackade jordnötter och ev koriander.
Servera med limeklyftor.

Kaloriberäknat recept

500 g kycklinglårfilé, med så lite fett som möjligt
1½ rödlök
ca 375 g broccoli
37,5 g lättsmör, Arla
1½ dl vatten
¾ dl japansk soja
¾ dl ostronsås
3 msk honung
1½ lime, saften
4-5 vitlöksklyftor, riven
3 msk färsk ingefära, riven
1½ tsk svartpeppar
chiliflakes
äggnudlar

Kcal: ca 201 kcal exkl tillsatt matfett och nudlar.

Kolhydrater: 14.6 g Protein: 20.6 g Fett: 6.2 g

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *