Kycklingkebab med currysås

Häromveckan åt vi kycklingfilé med currysås och jag fick mersmak av den rätten så denna vecka får currysåsen vara huvudrätten i matlådorna ihop med lite stekt kycklingkebab och kokt ris 😁

Enkelt och smidigt som vi emellanåt behöver 👌

4 port

valfri mängd ris, okokt

600 g kycklingkebab
valfritt matfett

1 msk Milda culiness
ca 3 tsk curry
1½ msk vetemjöl
2 hönsbuljong tärningar
2 dl vatten
2 dl grädde

Koka riset enligt anvisningar på förpackningen
Stek kycklingkebaben i lite matfett.

Fräs smör och curry i en kastrull.
Rör ner mjölet i smör/curryblandningen.
Ha i buljongen/fonden och häll i vattnet och grädden, låt det koka upp.
Låt currysåsen småputtra ett par minuter.
För starkare smak ha i lite mer curry.

Servera såsen ihop med ris, kycklingkebab och valfria grönsaker.

Kaloriberäknat recept

ca 1¾-2 dl ris, okokt (ca 440 g kokt)
600 g kycklingkebab, Ica basic
valfritt stekfett
1 msk Milda culiness
ca 3 tsk curry
1½ msk vetemjöl
2 hönsbuljong tärningar
3 dl vatten
1 dl matlagningsgrädde 13%

Kcal: ca 423 kcal/port exkl tillsatt stekfett och grönsaker.

Kolhydrater: 38.8 g Protein: 31.3 g Fett: 15.1 g

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *