Häromveckan åt vi kycklingfilé med currysås och jag fick mersmak av den rätten så denna vecka får currysåsen vara huvudrätten i matlådorna ihop med lite stekt kycklingkebab och kokt ris 😁
Enkelt och smidigt som vi emellanåt behöver 👌
4 port
valfri mängd ris, okokt
600 g kycklingkebab
valfritt matfett
1 msk Milda culiness
ca 3 tsk curry
1½ msk vetemjöl
2 hönsbuljong tärningar
2 dl vatten
2 dl grädde
Koka riset enligt anvisningar på förpackningen
Stek kycklingkebaben i lite matfett.
Fräs smör och curry i en kastrull.
Rör ner mjölet i smör/curryblandningen.
Ha i buljongen/fonden och häll i vattnet och grädden, låt det koka upp.
Låt currysåsen småputtra ett par minuter.
För starkare smak ha i lite mer curry.
Servera såsen ihop med ris, kycklingkebab och valfria grönsaker.

Kaloriberäknat recept
ca 1¾-2 dl ris, okokt (ca 440 g kokt)
600 g kycklingkebab, Ica basic
valfritt stekfett
1 msk Milda culiness
ca 3 tsk curry
1½ msk vetemjöl
2 hönsbuljong tärningar
3 dl vatten
1 dl matlagningsgrädde 13%
Kcal: ca 423 kcal/port exkl tillsatt stekfett och grönsaker.
Kolhydrater: 38.8 g Protein: 31.3 g Fett: 15.1 g


Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK