Krämig lövbiffspasta med spenat

Om ni vill testa ett smarrigt pastarecept så är det detta ni ska göra 😊 Så otroligt krämigt och gott!

6 port.

400 g pasta
500 g lövbiff
2 scharlottenlökar
2 vitlöksklyftor
65 g färsk babyspenat
1½ msk vetemjöl
1 tsk dijonsenap
2 msk japansk soja
3 dl vatten
1 svampbuljongtärning
1 dl grädde
2 dl crème fraiche
salt
peppar

Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
Strimla lövbiffen.
Stek lövbiffen hastigt, någon minut räcker, i smör på hög värme så att den får fin färg.
Stek inte för länge, då blir köttet segt och tråkigt.
Hacka lök och vitlök och fräs i smör en stor stekpanna utan att det tar färg.
Tillsätt vetemjöl, senap, soja, vatten, buljongtärning, grädde och crème fraiche.
Låt koka ihop försiktigt.
Smaka av med salt och peppar.
Lägg ner köttet i såsen och blanda med den nykokta pastan.
Servera ev med färskriven parmesan, svartpeppar och hackad persilja.

Kaloriberäknat recept

350 g pasta
500 g lövbiff
2 scharlottenlökar
2 vitlöksklyftor
65 g färsk babyspenat
1½ msk vetemjöl
1 tsk dijonsenap
2 msk japansk soja
3 dl vatten
1 svampbuljongtärning
1 dl grädde 13%
2 dl crème fraiche 8%
salt
peppar

Kcal: ca 392 kcal/port exkl tillsatt matfett och grönsaker.

Kolhydrater: 49.7 g Protein: 30.5 g Fett: 7.9 g

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *