Köttfärsfylld långfranska
1 långfranska
1 kilo köttfärs
1 gul lök
smör
1 burk krossad tomat
½ dl chilisås
2 pressade vitlökar
timjan
salt
peppar
riven ost
gräddfil/turkisk yoghurt
chilisås
salt
Skär ett snitt i långfranskan, men spara någon cm på varje sida.
Gröp ur det mesta av brödet, och lägg det åt sidan (kan behövas senare).
Ställ ugnen på 200-225°C.
Värm upp en kastrull med smör och bryn löken mjuk.
Bryn färsen klar, och pressa ner vitlöken.
Rör ner krossade tomater, chilisås och färsk timjan och låt småputtra en stund.
Köttfärsröran ska vara ganska stum, och tycker du att den är för lös, smula ner brödet till du får en bra köttfärsfyllning.
Blanda ihop ingredienserna till den kalla såsen.
Fördela sedan köttfärsfyllningen i brödet, och riv mozzarella över brödet och gratinera tills långfranskan och osten fått en fin färg.