Kasslergryta med curry

Kassler, en underskattad köttbit som är riktigt god. Stek den inte för länge bara för då blir den torr och tråkig och det är ju inte vad man vill servera. Hoppas ni får ett bra avslut på måndagskvällen, här har vi haft snöoväder konstant hela dagen.

4 port.

500 g kassler
2-3 tsk curry
½ tsk gurkmeja
1 finstrimlad röd paprika
1 gul lök
4-5 msk ketchup
2 dl crème fraiche
2 dl grädde
salt
peppar

Skär kasslern i strimlor.
Fräs kasslern i smör tillsammans med curry och gurkmeja, tillsätt strimlad paprika och skivad lök och låt det steka med tills det har mjuknat.
Tillsätt ketchup och grädde och låt koka upp.
Rör i crème fraiche.
Smaka av med salt och peppar.
Servera med ris.

Viktväktarna PersonligaPoints

500 g kassler, utan fettkant *
2-3 tsk curry
½ tsk gurkmeja
1 finstrimlad röd paprika
1 gul lök
4-5 msk ketchup *
1 dl crème fraiche 8% *
1 dl matlagningsgrädde 13% *
2 dl vatten
salt
peppar

Totalt blir det 7 PP/port. Lägg ev till PP för matfett vid stekning. Lägg till PP för ris eller annat tillbehör och servera med valfria grönsaker.

* = livsmedel som jag räknat PP mängden på, övriga är 0 PP i mitt program för den mängden i receptet

Kcal: 227 kcal/port exkl tillsatt matfett och tillbehör.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.