Kasslergryta med curry

4 port.

500 g kassler
2-3 tsk curry
½ tsk gurkmeja
1 finstrimlad röd paprika
1 gul lök
4-5 msk ketchup
2 dl crème fraiche
2 dl grädde
salt
peppar

Skär kasslern i strimlor.
Fräs kasslern i smör tillsammans med curry och gurkmeja, tillsätt strimlad paprika och skivad lök och låt det steka med tills det har mjuknat.
Tillsätt ketchup och grädde och låt koka upp.
Rör i crème fraiche.
Smaka av med salt och peppar.
Servera med ris.

Viktväktarna Flex

500 g kassler, utan fett (7 SP)
2-3 tsk curry
½ tsk gurkmeja
1 finstrimlad röd paprika
1 gul lök
4-5 msk ketchup (3 SP)
1 dl crème fraiche 8% (5 SP)
1½ dl gräddmjölk (6 SP)
1½ dl vatten
salt
peppar

Totalt blir det 5 SP/port. Lägg ev till SP för matfett vid stekning. Lägg till SP för ris eller annat tillbehör och servera med valfria grönsaker.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *