Nu när sommaren är här så är det många som grillar lite mer än vanligt så här kommer ett tips på en riktigt god sås som vi testade för ett tag sen.
6 port.
1-2 gula lökar
matfett
1 tsk farinsocker
vatten
3-4 dl crème fraiche/grekisk el. turkisk yoghurt
salt
peppar
Skala och skiva löken.
Fräs den i en panna med lite matfett tills den blir mjuk och genomskinlig, den ska ej ta färg.
Strö över sockret och häll på lite vatten, ca ½-1 dl.
Låt det stå och sjuda tills vattnet kokat bort.
Låt löken svalna lite.
Rör ihop crème fraiche/yoghurt med salt och peppar.
Blanda ner den stekta löken.
Servera till grillad kyckling eller kött.
Viktväktarna Points
1-2 gula lökar
matfett (lägg till points för mängden du använder)
1 tsk farinsocker *
vatten
3-4 dl Larsa grekiskyoghurt el. Salakis turkisk yoghurt 0%
salt
peppar
Totalt blir det 0P/port.
* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet
Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK