Havrefrutti med rabarber- & jordgubbskompott

Då kommer det tredje receptet på mitt fantastiska mellanmål, havrefrutti 😁

Hade ett önskemål att rabarber skulle vara en smak när jag frågade om smakförslag på Instagram för ett bra tag sen. Dock så är ju inte jag jätteförtjust i rabarber så det blir en kompromiss med en blandning av rabarber och jordgubbar vilket blev fantastisk gott 😍

Testa gärna!

4 port.

4 dl havregryn
8 dl vatten
salt
8 msk proteinpulver kasein jordgubbsglass el. gammeldags vanilj Tyngre (kan uteslutas om man vill)

Kompott
200 g jordgubbar
200 g rabarber i cm-tjocka bitar
2 tsk syltsocker
vaniljpulver
citronsaft

3 dl vaniljkvarg

Lägg jordgubbar och rabarber i en kastrull.
Har dom varit frysta så tina dom innan, använder du färska kan du behöva tillsätta lite vatten.
Koka upp och tillsätt sockret och låt det småkoka tills det är i lagom konsistens, som sylt.
Låt svalna.

Blanda ingredienserna till gröten i en kastrull.
Rör och blanda väl och låt det koka upp.
Låt det koka på medelvärme tills det blir en lagom stabbig konsistens på gröten.
Ställ åt sidan och låt det svalna helt.

Blanda kvargen med den kalla gröten.
Fördela i portionsskålar/burkar och servera med kompotten.

Kaloriberäknat recept

4 dl fiberhavregryn
8 dl vatten
salt
8 msk proteinpulver kasein jordgubbsglass el. gammeldags vanilj Tyngre (kan uteslutas om man vill)
200 g jordgubbar
200 g rabarber i cm-tjocka bitar
2 tsk syltsocker
vaniljpulver
citronsaft
3 dl vaniljkvarg utan tillsatt socker

Kcal: ca 252 kcal/port.

Kolhydrater: 31.3 g Protein: 21.5 g Fett: 2.9 g

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *