Grov snabblimpa
2 limpor
6½ dl grahamsmjöl
1 dl vetemjöl
2 dl rågkross
2 dl solroskärnor
1 dl linfrön
2 tsk salt
2 tsk bikarbonat
2 dl mörk sirap
1 l filmjölk
Sätt ugnen på 175°C.
Smörj två avlånga formar på 1½ l.
Blanda alla de torra ingredienserna i en stor bunke.
Tillsätt sirap och filmjölk.
Arbeta snabbt ihop allt till en lös deg.
Grädda limporna i nedre delen av ugnen i 80-90 min.
Täck ev formarna med folie om dom blir mörka på ovansidan.
Använd en stektermometer för att vara säker på att brödet är klart, ca 98°C.
Låt brödet ligga kvar i 5-10 min innan det stjälps upp ur formen.
Låt brödet ligga insvept i bakduk till dagen därpå innan du skär upp det i skivor.