Gabbes födelsedagstårta

Gabbes tårta när han fyllde 11 år.
White velvet cake med vit chokladfrosting

135 g äggvita
240 g mjölk
2½ tsk vaniljsocker
1 tsk vaniljessens
300 g mjöl
300 g socker
1 1/3 msk bakpulver
¼ tsk salt
170 g smör, rumstempererat

pastafärg

Vispa ägg, mjölk, vanilj och essens.
Ställ äggblandningen åt sidan.
I en annan skål blandas mjöl, socker, bakpulver och salt.
Kör smöret i micron några sekunder så att det blir lite rinnigt.
Tillsätt sedan smöret till mjölblandningen och rör om.
Häll i 1/3 av äggblandningen och rör om.
Tillsätt ytterligare 1/3 av äggblandningen och rör om.
Häll i det sista av äggblandningen och vispa till en jämn smet.
Tillsätt ev lite färg.

Fördela smeten jämnt mellan 4 st 18 cm formar och grädda i 175° i 25-35 min,
kolla med en sticka så att den är torr.

Smörkräm

230 g smör
500 g florsocker
4 tsk kokande vatten 
2 tsk vaniljessens

Vispa smöret fluffigt och tillsätt sockret lite i taget under omvispning.
Tillsätt vattnet och essensen under omvispning.

Vit chokladfrosting

100 g vit choklad
150 g rumsvarmt smör
150 g philadelphiaost
ca 250 g florsocker

pastafärg

Smält den vita chokladen över ett vattenbad och låt den svalna lite.
Vispa upp smöret med en elvisp och tillsätt chokladen.
Tillsätt philadelphiaosten samt florsocker och vispa frostingen riktigt krämig,
vilket kan ta en liten stund. 
Låt frostingen stå en liten stund i kylen så den är lite fastare i konsistensen så
den inte glider av tårtan när den spritsas.
Har färgat bottnarna i fyra olika nyanser av blått.
Varva med tårtbotten och smörkräm.
Täck tårtan ovanpå och på sidorna med ett tunt lager vit chokladfrosting.
Spritsa bollar utanpå tårtan av frostingen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *