Haft en ledig dag idag som började med en alldeles för lång sovmorgon än vad jag tänkt, sen har jag påbörjat projekt renovering av soffbord. Trivs så bra med det bordet vi har, men tyvärr ser det inte alls så roligt ut längre då färgen har lossnat och en massa märken i skivan. Så nu har jag tagit mig i kragen och fixat grejer till det så det ska bli gjort.
Detta recept testade jag för många år sen men kände att det behövde en uppdatering här på bloggen. Blir lite mer matigt än bara en ugnspannkaka.
4 port.
Pannkaka
2½ dl vetemjöl
1 tsk salt
6 dl mjölk
3 ägg
Fyllning
400 g färs
1 hackad gul lök
1 burk krossade tomater
salt
peppar
oregano
1-2 dl riven ost
Vispa ihop pannkakan och häll smeten i en välsmord långpanna alt. långpanna med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen i 200°C i 20-25 min.
Stek färs och lök.
Krydda och häll i burken med tomatkross.
Koka tills nästan all vätska har kokat in.
Fördela färsen över hela pannkakan.
Rulla ihop som en rulltårta.
Strö över osten och garnera ev med tomatskivor.
Gratinera ca 10 min i ugnen.
Servera med en blandad sallad.