Fluffig vaniljomelett

Dagarna går så fort ibland. Jobbade kväll igår och idag så då hinner man inte mycket. Fixar med matlådor, förbereder middag till barnen och sen sätta på nån maskin tvätt eller dylikt. När man kommer hem är man helt slut så då blir det mest städa iordning i köket och sen soffläge. Idag ska jag hämta ut matpåsar på Willys och svänga förbi Ica innan jag far hemåt.

Här kommer ett tips från Svenska Äggs instagram på vad man kan göra med omeletten för att få den extra fluffig. Jag struntade i (eller glömde) att ha i vatten/mjölk/grädde i min och det gick lika bra.

1 port.

1-2 ägg
¼-½ krm vaniljpulver

Separera vitan och gulan.
Vispa äggvitan tills den blir fluffig och fast.
Rör ihop gulan med vaniljpulvret och häll i detta i äggvitan.
Blanda ihop försiktigt.

Stek i lite smör i en stekpanna på låg värme.
Stjälp upp omeletten på en tallrik eller liknande när den är klar på ena sidan och vänd den så den kan stekas på andra sidan också.

Servera med t.ex frukt och bär.

Jag åt min omelett med blåbär, banan, 2 skivor crisp n’ wheat med mjukost, kycklingpålägg och gurka.

Viktväktarna Flex

1-2 ägg
¼-½ krm vaniljpulver

Totalt 0 SP/port, lägg till SP för mängden matfett du använder vid stekningen.

Totalt för resterande frukost blev 2 SP (1 SP för crisp n’ wheat, 1 SP för mjukost).

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *