Enkel sirapslimpa

Dagens recept i ADVENTSKALENDERN. Ett ”bara-röra-ihop-bröd” som man fixar på ett kick!

1 limpa

2½ dl filmjölk
1½ dl mörk sirap
5 dl rågsikt
½ tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 tsk salt
1 msk brödkrydda
smör till formen

Värm filmjölk och sirap till ca 40°C.
Blanda de torra ingredienserna i en bunke.

Häll den varma sirapsfilen över mjölblandningen och rör degen slät.
Häll ner i smord, avlång bakform.
Grädda i 175°C i ca 60-75 min eller tills brödet är 98°C.

Viktväktarna Points

2½ dl filmjölk/yoghurt, lätt
1½ dl mörk sirap *
5 dl rågsikt *
½ tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 tsk salt
1 msk brödkrydda
smör till formen
/bakplåtspapper (lägg till points för den mängd du använder)

Totalt för en limpa blir 78P, tex får du ut minst 21 skivor blir det 4P/skiva. Byt den vanliga sirapen mot fibersirap så blir det totalt 40P för hela limpan och 2P/skiva om man delar den i minst 21 skivor.

* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet

2 reaktioner till “Enkel sirapslimpa”

  1. Varför ska man värma sirapen och filmjölken? Det är ju inget bröd med jäst i så behövs det verkligen?

    1. Åh, detta var något jag gjorde för länge sen ser jag. Har försökt luska reda på vart jag fått receptet ifrån, men hittar inget liknande för att få svar på varför den har värmts. Gör alltid mina filmjölksbröd på kall filmjölk så kör på det du om du vill testa receptet 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *