Blomkålsrisotto

Blev en tur till stan idag på fm och införskaffade nya fönsterbrädor till 2 utav barnens sovrum då dom inte haft några, lite snickerifärg så jag kan måla klart dörrkarm och fönster i vårat sovrum, lite gröna växter till vardagsrummet som varit lite kalt (50% på Blomsterlandet) och lite bra ha grejer på Rusta. Resten av dagen spenderas hemma med tvätthögar, målning, ska försöka hinna baka lite nytt matbröd till familjen och sen försöka slappa lite då jag har långpass i helgen på jobbet.

Hittade ett recept på Matplatsen på blomkålsrisotto som jag blev sugen på att testa. Blev dock lite blaskig, men jag var kanske lite för ivrig med att få börja äta, skulle ha låtit den koka ihop lite till. Men gott var det i alla fall.

3-4 port.

1 pkt blomkålsris el. 250 g blomkål
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
olja att steka i
3-4 dl hönsbuljong
1 dl vitt vin
1 dl grädde
100 g finriven peccorino eller parmesan
salt
peppar

Hacka lök och vitlök fint och fräs glansigt i oljan.
Tillsätt blomkålen.
Häll på vinet och hälften av buljongen.
Koka upp och låt putttra.
Häll på lite mer buljong då och då när den kokat in och till sist grädden och låt den koka in så risotton är krämig men inte torr.
Ta kastrullen från plattan och rör ner osten.
Smaka av med salt och peppar.

Servera till t.ex kött eller kyckling.
Vi hade fläskytterfilé och Rydbergs rödvinssås.

Viktväktarna Flex

1 pkt blomkålsris el. 250 g blomkål
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
olja att steka i (lägg till SP för så mycket du använder)
3-4 dl hönsbuljong
1 dl vitt matlagningsvin
1 dl matlagningsgrädde 15% (8 SP)
100 g finriven peccorino eller parmesan (15 SP)
salt
peppar

Totalt blir det 6 SP/port. Lägg till SP för tillbehören.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *