Godkväll där ute i stugorna. Idag får ni ett dessertrecept som ni bara måste testa, bland det godaste jag har ätit!!! Vill man inte ha blåbär så går det bra att byta till andra bär 🙂
ca 10 port
Botten
13 digestivekex
150 g smör
Fyllning
400 g philadelphiaost
3 ägg
4 msk socker
1 tsk vaniljsocker
4 msk blåbär
Topping
2 dl crème fraiche
1 msk socker
1 tsk vaniljsocker
Garnering
4 msk blåbär
citronmeliss
Stöt kexen i en mortel eller kör dom till smulor i matberedaren.
Smält smöret och blanda med kexsmulorna.
Tryck ut kexblandningen i en form med löstagbar botten och förvara i kylen.
Vispa ost och ägg med socker och vaniljsocker.
Blanda ner bären och bred fyllningen över kexbotten.
Grädda i nedre delen i ugnen i 175°C i 35-40 min.
Låt svalna.
Blanda ingredienserna till toppingen och bred den över den avsvalnade kakan.
Grädda ytterligare ca 5 min.
Låt svalna.
Garnera med blåbär och citronmeliss.
Jag är verkligen inte mycket för cheesecake, men den där såg smarrig ut!
Tack så mycket 🙂
Den är supergod!!!