Blåbärscheesecake

Godkväll där ute i stugorna. Idag får ni ett dessertrecept som ni bara måste testa, bland det godaste jag har ätit!!! Vill man inte ha blåbär så går det bra att byta till andra bär 🙂

DSC_1999

ca 10 port

Botten
13 digestivekex
150 g smör

Fyllning
400 g philadelphiaost
3 ägg
4 msk socker
1 tsk vaniljsocker
4 msk blåbär

Topping
2 dl crème fraiche
1 msk socker
1 tsk vaniljsocker

Garnering
4 msk blåbär
citronmeliss

Stöt kexen i en mortel eller kör dom till smulor i matberedaren.
Smält smöret och blanda med kexsmulorna.
Tryck ut kexblandningen i en form med löstagbar botten och förvara i kylen.

Vispa ost och ägg med socker och vaniljsocker.
Blanda ner bären och bred fyllningen över kexbotten.
Grädda i nedre delen i ugnen i 175°C i 35-40 min.
Låt svalna.

Blanda ingredienserna till toppingen och bred den över den avsvalnade kakan.
Grädda ytterligare ca 5 min.
Låt svalna.
Garnera med blåbär och citronmeliss.

DSC_2002

DSC_2013

DSC_2003

DSC_2010

3 reaktioner till “Blåbärscheesecake”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *