Biffgryta i röd curry & dijonsenap

Hemmafixardag i tvättstugan, med dammsugaren (hunden fäller massor) och en massa annat fixande. Tron om att man kommer ikapp fast egentligen är det ju samma visa om en vecka igen.

Inspiration till detta recept fick jag av ett konto på instagram, kommer dock inte ihåg vilket då jag printscreena lite för dåligt så det inte kom med. Har dock gjort lite ändringar för att det ska passa som ett Viktväktarrecept.

4 port.

500 g strimlad ryggbiff
1 finhackad gul lök
1 finhackad röd paprika
100 g skivade färska champinjoner
2½ dl vatten
1 dl crème fraiche
1½-2 msk röd currypasta
2 msk dijonsenap
salt
grovmalen svartpeppar
smör

Fräs löken i smöret utan att den får färg.
Tillsätt paprikan och fräs ytterligare någon minut.
Tillsätt champinjonerna och öka värmen och tillsätt curry.
Låt det spad som bildas i pannan koka ihop nästan helt.
Bryn köttet snabbt i hög temperatur i smör.
Blanda ihop alla ingredienser i receptet och krydda med salt och peppar.
Gör ett snabbt uppkok och servera med ris eller pressad potatis.

Viktväktarna Points

400 g strimlad ryggbiff *
1 finhackad gul lök
1 finhackad röd paprika
100 g skivade färska champinjoner
2 dl vatten
1 dl crème fraiche 8% *
1½-2 msk röd currypasta *
2 msk dijonsenap *
salt
grovmalen svartpeppar
smör (lägg till points för så mycket du använder)

Totalt blir det 5P/port för köttgrytan exkl points för matfett och tillbehör.

* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet

Kcal: ca 184 kcal/port exkl matfett, tillbehör och grönsaker.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *