Biffgryta i röd curry & dijonsenap

Hemmafixardag i tvättstugan, med dammsugaren (hunden fäller massor) och en massa annat fixande. Tron om att man kommer ikapp fast egentligen är det ju samma visa om en vecka igen.

Inspiration till detta recept fick jag av ett konto på instagram, kommer dock inte ihåg vilket då jag printscreena lite för dåligt så det inte kom med. Har dock gjort lite ändringar för att det ska passa som ett Viktväktarrecept.

4 port.

500 g strimlad ryggbiff
1 finhackad gul lök
1 finhackad röd paprika
100 g skivade färska champinjoner
2½ dl vatten
1 dl crème fraiche
1½-2 msk röd currypasta
2 msk dijonsenap
salt
grovmalen svartpeppar
smör

Fräs löken i smöret utan att den får färg.
Tillsätt paprikan och fräs ytterligare någon minut.
Tillsätt champinjonerna och öka värmen och tillsätt curry.
Låt det spad som bildas i pannan koka ihop nästan helt.
Bryn köttet snabbt i hög temperatur i smör.
Blanda ihop alla ingredienser i receptet och krydda med salt och peppar.
Gör ett snabbt uppkok och servera med ris eller pressad potatis.

Viktväktarna Flex

500 g strimlad ryggbiff (10 SP)
1 finhackad gul lök
1 finhackad röd paprika
100 g skivade färska champinjoner
2½ dl vatten
1 dl crème fraiche 8% (5 SP)
1½-2 msk röd currypasta (1 SP)
2 msk dijonsenap (1 SP)
salt
grovmalen svartpeppar
smör (lägg till SP för så mycket du använder)

Totalt blir det 4 SP/port för köttgrytan (plus ev SP för matfett). Lägg till SP för ris eller potatis och servera med valfria grönsaker.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *