Hej och välkommen till min mat- och bakblogg. Mitt största intresse just nu är att få tillbringa tid i köket med att både laga mat och att baka.
Är i grunden en östgöte, men bor sedan -09 i ett litet samhälle i Västmanland med min familj som består av en sambo som heter Niklas, en dotter som heter Filippa och är född -10, en son som heter Jonas och är född -11 och sedan 2 bonusbarn som heter Iza och är född -05 och Gabriel som är född -01.
När jag inte står i köket så jobbar jag i butik.
Sedan feb -16 har jag varit medlem hos Viktväktarna. Har gått lite upp och ner med både vikt och motivation under den här tiden, men just nu är motivationen på topp så nu är det bara full fart framåt som gäller.
Hej Therese, vi tycker att du har en fin och inspirerande blogg!
Vi skulle vilja höra om du vill testa Smakbox?
Se smakbox.se eller #smakbox för mer info.
I så fall skickar vi dfen till dig utan något krav förutom att du hämtar ut den på posten. Om det låter intressant då får du gärna ge oss din mejl, adress och mobilnummer för avisering.
Vi ser fram emot och hoppas på positiv återkoppling!
Hej!
Ville bara skriva att du har en jättefin blogg (en av mina favoriter)! Många spännande recept och fina bilder! Ser fram emot att läsa mer framöver 🙂
Hälsningar
Sabina
http://www.varldensgodaste.com
Tack snälla, jättekul att höra 🙂
Hej Therese!
Jag såg ditt recept på Vit Kärleksmums hör om dagen och tänkte baka efter det. Men nu kan jag inte hitta det på din sida..? Någon chans att du kan hjälpa mig?
Mvh Jessica
Tog bort receptet då jag av misstag skrivit ut fel recept, kommer lägga ut receptet på nytt inom ett par dagar igen.
Åh jag förstår. Men gud vad synd… vi ska ha dop och jag står beredd i köket nu och ska baka kakan. Finns det ngn chans att du skulle kunna maila det till mig? =) Skulle vara jättetacksam över det!
Jag handlade nämligen efter det där första receptet som du hade lagt upp, men minns inte proportionerna…
Mvh
Jessica
Det receptet som kom ut på bloggen var inte rätt alls och det var flera som skrev att det blev helt misslyckat. Jag måste provbaka själv innan jag delar med mig så det inte blir fel igen och eftersom jag har jobbat hela helgen så har jag inte haft tid. Receptet kommer i veckan som kommer.
Har precis hittat hit! Äntligen en sida med recept utan krångel! Det här blir min nya “receptbok” Massor med bra och smidiga recept! Kul!! Mvh Linda
Vad kul att höra, gillar när god mat är enkel att tillaga 🙂 Hoppas du hittar mycket som du blir inspirerad av 🙂 Kul att du skrev!
Roligt att jag hittade hit till din inspirerande blogg. Har jag idétorka vet jag var jag ska få inspiration igen 🙂
Vad roligt att höra Carina 🙂 Du får titta in hur mycket du vill 😉 Kikade lite på din trevliga blogg, jättefina bilder du tar! Trevlig kväll 🙂
Hej Therese. Sitter och kollar lite i dina recept. Tror att jag ska kunna hitta en del som kroppen kan klara. 100 % allergisk mot fisk och nötter och har IBS med allt vad detta innebär. Du har kanske koll på vad som kan gå bra att försöka äta. Rotfrukter i ugn vet jag nu att jag kan äta. Har funderat på vegetariskt men behöver allsidig mat. Vore tacksam om jag kan få tips.
Hej. Kul att du hittade hit! Har tyvärr ingen koll på IBS gällande kosten så jag kan inte tipsa dig så mycket, men jag hoppas att du kan hitta lite inspiration här på rätter som du äta utav 🙂
Hej!
Har du någon mailadress? Skulle vilja höra om du ville testa en grej som skulle passa dig perfekt?
Hej
Japp, min mail är therese__persson@hotmail.com 🙂
Hej!Vill bara säga tack för Din fina matblogg och bidra med något som är lätt att göra och nyttigt.
Sesamfrökakor
Ingredienser:
2 dl sesamfrö
1 ägg
1 tsk kokos olja extra virgin
1 tsk ekologiskt vaniljpulver
1 dl canderel sötningsmedel eller annat sötningsmedel med motsvarande sötma.
Utförande:
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda samman sesamfrö, sötningsmedel, vaniljpulver, kokosfett och ägg. Bred ut smeten jämt på en plåt täckt med bakplåtspapper. Skär rektangulära bitar i smeten innan den gräddas i ugnen.
Grädda cirka 10 minuter, stäng av värmen och öppna ugnsluckan. Låt plåten med kakorna stå kvar tills värmen avtagit en aning, cirka 15 minuter.
Låt kakorna svalna innan servering.
(jag drar över bakplåtspapperet till ugnsgallret efter gräddning där den får torka på eftervärmen)
Tack så mycket! Och tack för ditt tips, ska testa nån gång 🙂
Hej! Vilken härlig blogg du har 😃 Du har inte Bloglovin eller ngt liknande så man kan få dina uppdateringar? Vore superkul!
Hej! Tack så mycket 🙂
Jag finns på Bloglovin https://www.bloglovin.com/blogs/therese-mat-bak-14399929?widget-ref=https://theresematochbak.se/
FB https://www.facebook.com/Ther%C3%A9se-mat-bak-101590039898880/
Instagram https://www.instagram.com/theresematochbak/?ref=badge
Hej
varför ser man inte “vanliga SP” utan bara flex?
Väldigt inspirerande sida 🙂
Tack så mycket 🙂 Jag har precis uppdaterat alla vikväktarrecept till flexpoängsystemet för det är det som gäller nu för dom som är aktiva medlemmar. Vet att det finns dom som helre kör på förra systemet fortfarande, men jag kan inte räkna ut dom nya recepten på det gamla sättet så då har jag valt att ha det enhetligt och håller mig därför till Flex.
Tack för ett fantastiskt recept på köttfärslimpa med fransk löksoppa blev en succé, inte sista gången jag bjuder på den.
Vad roligt 🙂
Tack för att du skrev en rad!
Hej, Marie här från Norrköping och jag har precis hittat till din fantastiska blogg med underbara recept som jag kommer att laga, nu till min fråga ser att du använder mango chutney och undrar vilken du använder är ju en djungel där ute. Må så gott.
Tack på förhand Marie
Hej! Välkommen hit 🙂 Kul med en läsare från min hemstad!
Beror lite på vilken butik jag handlar i, men oftast Santa Marias mango chutney.
Kram
Tack snälla då vet jag🤗och för att du svarar så snabbt🌺/Kram Marie
HEJ!
Hamnade här via Pinterest. Du är ju fantastiskt kreativ och duktig! Inspirerat mig till att gå med i Viktväktarna! Din blogg kommer att vara mycket nyttig för mig.
Annika
Tack snälla! Vad roligt att höra 🙂 Tycker man ska få äta grymt god mat som Viktväktare med och inspireras utav den maten jag alltid har lagat, men nu på ett bättre sätt.
Ha det fint!
Hej,
Vilken massa goda recept!!!!
Om jag följer Blå programmet hos VV, stämmer det då att jag läser receptet under “Viktväktarna Flex” då? Är det enligt detta recept som du har SP beräknat enligt blå programmet? Jag kollar nu bland Veckomatsedelsrecepten.
Må så gott!
Annelie
Tack så mycket! Flex är detsamma som det nuvarande BLÅ programmet. Lycka till på din viktresa!
Hej!
Använder du varmluftsugn när du bakar?
Hej
Det är lite olika, men skriver med i recepten om gradantalet avser varmluftsugn, annars är det vanlig ugnsvärme 👌
Tack! Tänkte baka Rågsiktslimpan och var lite osäker.
Ok ☺
Jag måste tacka dig för otroligt bra recept. Jag är själv ingen bra kock alls och med en hel hoper ungar som inte äter ditt och datt gör att vår måltidslista är väldigt begränsad. Men du har enkla recept utan massa konstiga ingredienser så tom någon som jag kan laga mat och faktiskt tycka att det är kul 😊 Dessutom äter ju barnen det också! Tack snälla, fortsätt med det du gör!
Åh tack snälla ❤ Så roligt att höra att man gör skillnad i människors vardag! Jag ska inte sluta med det jag gör, jag lovar!
Hej!
Har du något kontaktforum, mail??
Min mail är therese__persson@hotmail.com om man ta kontakt med mig alternativt DM på min Instagram.
Hej!
Mingus här, god soppa! tack
👌
Hej, en fråga angående Sverigekakan med fläder dryck. Är den spädd?
Den som jag använde är drickfärdig 😊