Vildsvinsgryta med smak av grillad paprika

Idag har jag ett riktigt kanonrecept till er! Är det något jag är riktigt grym på så är det nog grytor 😁

Fick ett par kilon grovstyckat vildsvinskött för ett tag sen som jag hade möjlighet att ta tag i och förbereda för denna gryta samt framtida grytor i frysen. Valde att anpassa ingredienserna till livsmedel vi redan hade hemma och kompletterade med lite färsk paprika 😊

6 port.

1 kg vildsvinskött alt. valfritt nötkött
smör/olja
salt
peppar
2 msk viltfond
vatten

1-2 röda paprikor
1 stor gul lök
1 ask philadelphiaost grillad paprika
1 dl crème fraiche
1 msk japansk soja
½-1 tsk sambal oelek
salt
peppar
maizena/mjöl + vatten

Skär upp köttet i grytbitar, valfri storlek.
Bryn i en het panna med valfritt matfett, jag föredrar Milda culiness.
Krydda med salt och peppar.
Stek lite i taget och lägg över i en gryta.
Häll på fond och vatten så det precis täcker köttet.
Låt det koka upp och sedan stå och småputtra i 1-1½ tim tills köttet är mört.

Ansa och skär paprikan i bitar, likaså skala och skär löken i bitar.
Fräs mjuk i lite matfett i en panna och blanda ner i grytan och låt det koka med köttet en stund.
Tillsätt philadelhiaosten, crème fraiche, soja och sambal oelek och rör runt ordentligt så det blandar sig.
Låt det stå och småputtra en liten stund.
Red av såsen med lite maizena/mjöl utrört i lite vatten till önskad konsistens.
Smaka av med salt och peppar.

Servera grytan med ris eller valfri potatisrätt.

Kaloriberäknat recept

1 kg vildsvinskött alt. valfritt nötkött
smör/olja
salt
peppar
2 msk viltfond
vatten
1-2 röda paprikor
1 stor gul lök
1 ask philadelphiaost grillad paprika
1 dl crème fraiche 13%
1 msk japansk soja
½-1 tsk sambal oelek
salt
peppar
2 msk maizena/mjöl + vatten

Kcal: ca 261 kcal exkl tillsatt matfett och tillbehör.

Kolhydrater: 10.2 g Protein: 41.6 g Fett: 7.5 g

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *