Pepparwok med biff & paprika

Enkel rätt som passar såväl i matlådan som till vardagsmiddag då den är väldigt enkel att tillaga. Vill man inte ha nötkött går det lika bra med kyckling 😊

4 port.

400 g nötkött (t.ex minutbiff, ryggbiff)
½ tsk vitlökspulver
½ tsk lökpulver
½ tsk salt
½ tsk grovmalen svartpeppar

1 grön paprika
1 röd paprika
1 gul lök
3 vitlöksklyftor

4 dl köttbuljong (1 tärning + vatten)
½ dl japansk soja
3 msk honung
¼ tsk malen ingefära
tabasco
3 msk majsstärkelse + 3 msk vatten

4 port kokt ris/nudlar

Strimla köttet och blanda ihop det med kryddorna i en skål.
Ansa paprikorna och skär i valfria stora bitar.
Skala och skär löken i bitar samt skala och pressa/riv vitlöken.

Stek grönsakerna i lite matfett tills dom blir lite lagom mjuka eller efter eget tycke och smak, lägg åt sidan.
Höj värmen på pannan och tillsätt lite mer matfett och stek köttet hastigt i två omgångar.
Blanda ner buljongtärning och vatten ihop med soja, honung och ingefära, låt det koka upp och sänk sedan värmen så det bara småputtrar.
Blanda ihop majsstärkelse med vatten och rör ner detta i woken.
Smaka av med valfri mängd tabasco och ev mer salt och peppar.

Servera med ris eller nudlar.

Kaloriberäknat recept

400 g nötkött (t.ex minutbiff, ryggbiff)
½ tsk vitlökspulver
½ tsk lökpulver
½ tsk salt
½ tsk grovmalen svartpeppar
1 grön paprika
1 röd paprika
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
4 dl köttbuljong (1 tärning + vatten)
½ dl japansk soja
3 msk honung
¼ tsk malen ingefära
tabasco
3 msk majsstärkelse + 3 msk vatten
4 port kokt ri
s/nudlar

Kcal: ca 252 kcal exkl tillsatt matfett och ris.

Kolhydrater: 27.4 g Protein: 24 g Fett: 4.6 g

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

2 reaktioner till “Pepparwok med biff & paprika”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *