Årets julskinka

(I reklamsamarbete med Smakbox & Jakobsdals charkuteri)

Igår fick denna smarriga skapelse stå och gotta sig många timmar i ugnen. Likt förra året så njuter vi av Mor Matildas julskinka från Jacobsdals charketuri genom Smakbox. En julskinka som verkligen är pricken över i:et på julbordet!

Vilka butiker som säljer denna skinka ser du HÄR ⬅️

1 julskinka

Sätt ugnen på 80°C (över- och undervärme).
Ta bort det yttre svarta nätet.
Låt plastförpackningen (stekpåsen) vara kvar.
Lägg skinkan med sin stekpåse i en ugnssäker form.
Sticka in en köttermometer så att spetsen hamnar i den tjockaste delen.
Ställ formen i ugnen.
Undvik att stekpåsen vidrör något värmeelement.
Ta ut skinkan när termometern visar 70°C.
Ställ skinkan svalt någon timma, gärna i kylskåpet.
Ta bort stekpåsen och det inre nätet – låt dig väl smaka!

Griljering
1 ägg
2 msk sötstark senap
ströbröd

Sätt ugnen på 225°C (jag valde grillfunktionen).
Blanda ägg och senap.
Pensla det över skinkan.
Strö över ströbröd.
Griljera skinkan mitt i ugnen i ca 10-15 min eller tills den är gyllenbrun.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *