Lördag och ett riktigt smarrigt grilltips kommer här!
6 port.
6 skivor minutbiff
½ dl olivolja
4 msk balsamvinäger
2 msk chutney
1 vitlöksklyfta
3 tsk grovmalen svartpeppar
1 krm timjan
1 krm rosmarin
Vitlökskräm
3 dl crème fraiche/turkisk yoghurt
2-4 vitlöksklyftor
salt
svartpeppar
Blanda ihop ingredienserna till marinaden i en skål.
Lägg ner köttskivorna i en bunke/plastpåse och häll på marinaden och blanda runt.
Låt stå ett par timmar eller gärna fixa dagen innan för ännu godare smak.
Blanda ihop ingredienserna till vitlökssåsen.
Låt den stå kallt medans du fixar tillbehören.
Ta fram köttet och ta ur köttet från marinaden, låt det rinna av lite.
Stek/grilla köttet till önskad innertemp.
Servera köttet med vitlökssåsen och tex pommes och grönsaker.
Viktväktarna Points
6 skivor minutbiff (ryggbiff), ca 750 g *
½ dl olivolja *
4 msk balsamvinäger
2 msk chutney *
1 vitlöksklyfta
3 tsk grovmalen svartpeppar
1 krm timjan
1 krm rosmarin
3 dl grekisk/turkisk yoghurt 0%
2-4 vitlöksklyftor
salt
svartpeppar
Totalt blir det 3P/port för köttet och beroende på hur mycket av marinaden som är kvar och inte sugits in i köttet så blir det 3P/port för marinaden minus det som är kvar, så ca 4-5P/port för kött med marinad och såsen. Lägg till points för tillbehör.
* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet
Kcal: ca 54 kcal för marinaden (hälften)+vitlökssåsen/port och 185 kcal för köttet/port, så ca 239 kcal/port exkl tillbehör och grönsaker.
Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK