Köttfärspanna med potatis

4 port.

400 g färs
1 gul lök, finhackad
8 potatisar (à 85-100 g st)
salt
peppar
2 dl buljong
1 msk senap
1 msk tomatpuré
2 dl crème fraiche
persilja

Bryn färsen i lite smör.
Tillsätt den hackade löken och låt det steka med tills löken är klar.

Skala och skiva potatisen i skivor.
Tillsätt potatisen i pannan med färsen och krydda med salt och peppar.
Rör ihop buljong, senap och tomatpuré och häll i det i pannan.
Blanda runt och låt det sedan stå och småputtra i 20 min, tillsätt ev lite mer vatten om det behövs.

Rör ner crème fraiche och låt det bli varmt.
Strö över finklippt persilja.

Viktväktarna Flex

400 g färs 10% (20 SP)
1 gul lök, finhackad
8 potatisar, ca 700 g (16 SP
salt
peppar
2 dl buljong
1 msk senap (1 SP)
1 msk tomatpuré
2 dl crème fraiche 5% (7 SP)
persilja

Totalt blir det 11 SP/port. Lägg ev. till SP för matfett vid stekning. Servera med valfria grönsaker.

2 thoughts on “Köttfärspanna med potatis

    1. Kul att du tycker det 🙂 Försöker utgå från samma tänk med viktväktarrecepten som jag alltid gjort med andra recept bara att jag anpassar dom så att dom blir viktväktarvänliga.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *