Krämig lövbiffspasta med champinjoner

Idag går allt på löpande band med jobb, dansträning, mat och pw. Kommer sova gott inatt! Ha en fin kväll 🖤

6 port.

400 g pasta
400 g lövbiff
2 scharlottenlökar
2 vitlöksklyftor
150 g champinjoner
1½ msk vetemjöl
1 tsk dijonsenap
2 msk japansk soja
3 dl vatten
1 svampbuljongtärning
1 dl grädde
2 dl crème fraiche
salt
peppar

Strimla lövbiffen och ställ åt sidan.
Skär champinjonerna i bitar.
Stek champinjonerna i en stekpanna tills vattnet dunstat bort.
Tillsätt en klick smör och stek svampen så att den får fin färg.
Häll upp i en skål och ställ åt sidan.
Hacka lök och vitlök och fräs i smör en stor stekpanna utan att det tar färg.
Tillsätt svampen, vetemjöl, senap, soja, vatten, buljongtärning, grädde och crème fraiche.
Låt koka ihop försiktigt.
Smaka av med salt och peppar.
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
Stek lövbiffen hastigt, någon minut räcker, i smör på hög värme så att den får fin färg.
Stek inte för länge, då blir köttet segt och tråkigt.
Lägg ner köttet i såsen och blanda med den nykokta pastan.
Servera med färskriven parmesan, svartpeppar och hackad persilja.

Viktväktarna Points

300 g pasta, okokt *
400 g lövbiff *
2 scharlottenlökar
2 vitlöksklyftor
150 g champinjoner
1½ msk vetemjöl *
1 tsk dijonsenap
2 msk japansk soja
3½ dl vatten
1 svampbuljongtärning *
½ dl matlagningsgrädde 13% *
2 dl Salakis turkisk yoghurt
salt
peppar

Totalt blir det 8P/port. Lägg till points för tillsatt matfett.

* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet

TIPS! Byt ut den vanliga pastan mot Rootpasta så blir det istället 2P/port.

Kcal: ca 311 kcal/port exkl matfett, tillbehör och grönsaker.

Följ mig gärna på Instagram för mer mat/bakinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *