Fläskfilé i god sås

Fläskfilé i god sås

6 port.

800 gram fläskfilé
1 tsk salt
1 tsk grovmalen svartpeppar
1 hackad gul lök
2 dl crème fraiche
2 dl grädde
2 msk chilisås
1 msk Worcestershiresås
1 msk soja
1-2 pressade vitlöksklyftor
1½ msk rosepeppar
hackad persilja 

Skär filen i skivor ca 2 cm, platta ut dem något. 
Bryn dem hastigt i smör. 
Salta och peppra. 
Ta upp köttet och fräs löken.

Blanda ihop crème fraiche, grädde, chilisås, worchestersås, soja och vitlök. 
Slå blandningen över löken, rör om och låt puttra några minuter.

Lägg i kött och rosepeppar och låt puttra 5 minuter. 
Strö över persilja.

Servera med ris.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *