Påskkladdkaka med mjölkchokladfudge

Då var påsken slut för i år. Blev inte många nya recept här inte, men när inte tiden finns, vad ska man göra. Får satsa lite mer på nya recept till nästa påsk.

Denna vecka blir lite lugnare med tre lediga dagar, födelsedag, bowling med jobbet och födelsedagsfirande med familjen. Hoppas på fint väder och lite varmare temperatur så snön försvinner, vi som har en tomt med mycket skugga lär väl få ha snö kvar fram till midsommar 😉

Avslutar denna påskhelg med en super, duper god kladdkaka som passar året runt men med annan dekoration såklart än påskägg. Testa den för den bara smälter i munnen 🙂

12 bitar

100 g smält smör
2 st ägg
3 dl strösocker
1½ dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
5 msk kakao

Chokladfudgeglasyr
2 dl vispgrädde
1 dl strösocker
1 dl ljus sirap
100 g mjölkchoklad
100 g smör, rumstempererad

Dekoration
2 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
chokladägg
strössel

Sätt ugnen på 175°C.

Blanda ägg och socker.
Sikta i alla torra ingredienser och tillsätt det smälta smöret.
Blanda till en klumpfri smet.
Smöra och lägg bakplåtspapper i botten och på kanterna i en form (ca 24 cm i diameter) med avtagbara kanter.
Grädda kladdkakan i 15-20 minuter i mitten av ugnen och låt svalna i rumstemperatur.

Blanda grädde, strösocker och sirap i en kastrull och värm upp detta.
Grovhacka chokladen och ha i den i gräddblandningen.
Rör om tills all choklad har smält.
Låt smeten sjuda tills den blivit tjock, tar ca 15-16 minuter.
Ta bort kastrullen från plattan och tillsätt det rumstempererade smöret.
Rör om tills smöret har smält.
Häll glasyren över kladdkakan och ställ den i kylen i minst 3 timmar (gärna över natten) så att glasyren får en krämig konsistens.

Vispa grädden ihop med vaniljsockret.
Spritsa ut grädden på den kalla kladdkakan och dekorera med chokladägg och strössel.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *