Köttfärsgratäng med ananas

4 port.

400 g färs
2 st gula lökar
1 tsk olja
2 tsk curry
½ tsk ingefära
1 msk soja
1 msk vetemjöl
1 dl ananasspad från burk
2 tsk fransk senap
1 dl matlagningsgrädde
4 skivor ananas, konserverad i juice
1 dl riven ost
4 st cocktailtomater

Finhacka lök och bryn tillsammans med färs i olja i en stekpanna.
Rör hela tiden men en gaffel.
Krydda och tillsätt mjölet.
Rör om ordentligt, späd med juice och rör ner senap.
Låt färsen sjuda upp.
Häll färsen i en ugnssäker form.
Bred ut färsen i ett jämnt lager och häll på grädden.
Lägg på ananasringarna, lägg cocktailtomater i hålen på ananasen och strö på riven ost.
Ställ in i ugnen i 175° ca 10-15 min.
Servera med ris och sallad.

Köttfärsgratäng med ananas

Viktväktarna Flex

400 g färs 10% (20 SP)
2 st gula lökar
1 tsk olja (1 SP)
2 tsk curry
½ tsk ingefära
1 msk soja
1 msk vetemjöl (1 SP)
1 dl ananasspad från burk (2 SP)
2 tsk fransk senap (1 SP)
1 dl matlagningsgrädde 15% (8 SP)
4 skivor ananas, konserverad i juice (8 SP)
1 dl riven ost 10% (2 SP)
4 st cocktailtomater

11 SP/port.

Köttfärsgratäng med ananas 2

Köttfärsgratäng med ananas 3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *