Kokt torsk & äggsås

Vill gärna ha tips på goda och enkla fiskrätter då jag inte har så stor fantasi när det gäller fisk, vi äter oftast samma favoriter hela tiden.

4 port.

Äggsås
3 msk smör
3 msk vetemjöl
4 dl mjölk
½ tsk salt
1 krm vitpeppar
½ fiskbuljongtärning eller grönsaksbuljongtärning
3 hårdkokta ägg
4 msk hackad persilja

Koka äggen hårda.
Förslagsvis genom att koka upp dem i kallt vatten, sedan ta tiden och koka i 7 minuter.
Smält smör i en såskastrull.
Rör ut mjölet i smöret.
Tillsätt lite mjölk i taget under omrörning och koka upp.
Tillsätt salt och vitpeppar.
Tillsätt buljongtärningen.
Låt såsen koka på medelvärme och rör då och då i minst 5 minuter.
Skölj persilja och hacka den fint.
Skala äggen och hacka dem.
Tillsätt hackad persilja och hackat ägg till såsen.
Spara ev. lite till garnering om du önskar.

5 dl fiskbuljong
600 g torskfilé
½ tsk salt

Koka upp fiskbuljongen i en vid kastrull.
Skär fisken i portionsbitar.
Salta och lägg ner dem i buljongen.
Koka på svag värme under lock cirka 3 minuter.
Tag upp fisken med hålslev och håll den varm.

Servera fisken och äggsåsen med kokt potatis.

Viktväktare Smart Points

Använd flytande Milda culiness och lättmjölk till såsen, annars följ receptet som det är så blir det totalt 8 SP/port.

Lägg till SP för potatis eller om man vill ha något annat som tillbehör.

2 thoughts on “Kokt torsk & äggsås

  1. Tack för recept! Det gjorde min mormor till mig som barn men jag hade glömt bort denna rätt tills nu.

    Pga tidspress så använder jag mig ofta av Abbas Middagsklart när jag lagar fisk till vardags. Det är väldigt smidigt och gott, citronsåsen till lax är min favorit.

    1. Supergott och så enkelt att göra 🙂 Tack för att du skrev en rad! Trevlig kväll 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *