Kladdkakesandwish med smak av pepparkaka och apelsinkrokant

100 g smör
2 ägg
3 dl strösocker
1½ dl vetemjöl
4 msk kakao
2 tsk pepparkakskrydda
2 tsk bakpulver

Apelsinkrokantfyllning
200 g Marabou choklad med apelsinkrokant
1 dl vispgrädde
1 tsk honung
25 g rumsvarmt smör

Klä en ugnsform med de ungefärliga måtten 25×35 cm med ­bakplåtspapper.
Smält smöret till kladdkakan.
Vispa ihop ägg och socker lätt och rör ner det smälta smöret.
Blanda mjölet med kakao, pepparkakskryddor och bakpulver.
Sikta ner i äggblandningen och rör ihop till en smet.
Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i 150°C i 30-35 minuter.
Låt svalna och lossa sedan kakan ur formen.

Hacka chok­laden fint.
Koka upp grädden med honungen.
Dra kastrullen från plattan och tillsätt snabbt chokladen.
Rör tills chokladen har smält och tillsätt även smöret.
Låt ­tryffeln svalna lite och sedan tjockna cirka en timme i kylen.

Bred fyllningen på halva kakan och vik den andra halvan över.
Stoppa in kakan i frysen i cirka 30 minuter så blir den lättare att skära.
Skär upp till trekantiga bitar.
Förvara i kylen fram till serveringen.

dsc_0633

dsc_0632

dsc_0631

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *