Gräddig köttfärssås

4 port.

ca 500 g nötfärs
1 msk olja
salt
peppar
2 tsk timjan
1-2 vitlöksklyftor
1-2 msk tomatpuré
2 dl vispgrädde
2 dl mjölk
½ msk maizena

Bryn färsen i oljan i en stekpanna eller gryta.
Krydda med salt, peppar och timjan, pressa i vitlöken och rör ner tomatpurén.
Blanda grädde, mjölk och maizena och rör ner i färsen.
Låt sjuda några minuter under omrörning.
Servera med nykokt pasta.

graddig-kottfarssas

Viktväktare Smart Points

Använd 10% nötfärs, 4% matlagningsgrädde och lättmjölk istället i receptet så blir det totalt 9 SP/port. för köttfärssåsen, lägg till SP för pasta eller annat tillbehör.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *