Köttbullar

1 dl ströbröd
1 msk potatismjöl
1 dl vichyvatten
½ dl vispgrädde
1½ tsk salt
½ tsk vitpeppar
1 ägg
3-4 msk finhackad gul lök
600 g blandfärs
smör

Blanda ströbrödet med potatismjöl och häll över vichyvatten och grädde.
Låt stå och svälla i ca 10 min.
Tillsätt salt, peppar, ägg och lök.
Rör ner det i färsen och arbeta samman till en smidig smet.

Skölj händerna i kallt vatten och trilla ut små runda köttbullar.

Bryn köttbullarna i smör i omgångar, efterstek dem sedan på svag värme, skaka pannan då och då så att de inte bränns.

Alt.
Stek i ugnen i 225°C i ca 10-15 min.
Skaka gärna plåten efter halva tiden så dom får färg runt om.
Stek dom en kort stund i smör i en stekpanna vid servering så dom får en fin stekyta.

Servera köttbullarna med kokt potatis, gräddsås och lingonsylt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *