Viktväktarköttfärssås

4-6 port.

400 g färs
1 palsernacka
1 stor/2 mindre morötter
ca 100 g rotselleri
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 kött-/grönsaksbuljongtärningar
1 burk krossade tomater
2 msk tomatpuré
5 dl vatten
svartpeppar
salt
oregano
paprika
wokkrydda

Börja med att skala och riv rotfrukterna och finhacka löken.
Stek färsen i lite olja och tillsätt sen löken, pressad vitlök och rotfrukterna och låt det fräsa med en stund.
Tillsätt buljongtärningarna, tomatpuré, krossade tomater och vatten.
Tillsätt kryddorna efter smak.
Låt det koka upp och sen stå och småputtra i minst 15-20 min, gärna lite längre.
Smaka av och tillsätt ev. mer av kryddorna.

Servera med vanlig pasta eller med bönpasta.

Viktväktarna Points

400 g nötfärs 5% *
1 palsternacka *
1 stor/2 mindre morötter
ca 100 g rotselleri
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 kött-/grönsaksbuljongtärningar *
1 burk krossade tomater
2 msk tomatpuré
5 dl vatten
svartpeppar
salt
oregano
paprika
wokkrydda

Totalt 3-4P/port exkl tillsatt matfett och tillbehör.

* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *