Viktväktar köttfärssås

4 port.

400 g färs
1 palsernacka
1 stor/2 mindre morötter
ca 100 g rotselleri
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 kött-/grönsaksbuljongtärningar
1 burk krossade tomater
2 msk tomatpuré
5 dl vatten
svartpeppar
salt
oregano
paprika
wokkrydda

Börja med att skala och riv rotfrukterna och finhacka löken.
Stek färsen i lite olja och tillsätt sen löken, pressad vitlök och rotfrukterna och låt det fräsa med en stund.
Tillsätt buljongtärningarna, tomatpuré, krossade tomater och vatten.
Tillsätt kryddorna efter smak.
Låt det koka upp och sen stå och småputtra i minst 15-20 min, gärna lite längre.
Smaka av och tillsätt ev. mer av kryddorna.

Servera med vanlig pasta eller med bönpasta.

Viktväktare Smart Points

Om man använder sig av blandfärs blir det totalt 7 SP/port. Lägg till SP för pasta.

Nötfärs 15% 5 SP/port.

Nötfärs 10% 4 SP/port.

Nötfärs 5% 2 SP/port.

Kycklingfärs 2 SP/port.

Vegetarisk färs 3 SP/port.

Bönpasta 4 SP/port.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *