Våffeltoast

Finns fler sätt än dom traditionella att äta en våffla på. Här gjorde barnen och jag våffeltoast med skinka i deras och kalkon i mina. Blev populärt!

6 port.

ca 12-14 våfflor

3 ägg
5¼ dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1½ krm salt
4½ msk smält smör (60 g)
3 dl mjölk
3 dl kolsyrat vatten

skinka/kalkon
ost
oregano

Blanda mjöl, salt och bakpulver i en bunke.
Tillsätt äggen, det smälta smöret och mjölken och rör om.
Avsluta med kolsyrat vatten och rör om till en fin smet.

Förbered ostskivor och skinka/kalkon.
Grädda våfflorna tills de får en ljus gyllene färg.
Lägg ost, skinka och oregano på hälften av våfflan och vik över andra delen och stäng järnet.
Grädda ytterligare tills osten har smält och våfflan är frasig och gyllenbrun.

Servera med en blandad sallad.

Gjorde mina ”barnvänliga”, men det går ju att fylla våffeltoasten med vad som.

Viktväktarna Flex

3 ägg
5¼ dl vetemjöl (32 SP)
3 tsk bakpulver
1½ krm salt
4½ msk smält smör (60 g) (25 SP)
3 dl mjölk 3% (8 SP)
3 dl kolsyrat vatten

kalkon
24 skivor ost 10% (13 SP)
oregano

Totalt blir det 13 SP/port. och då är det ca 2 våfflor.

Vill man snåla lite kan man ta en våffla för 7 SP och äta mycket grönt till då dom mättar rätt så bra.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *