Struvor

DSC_0866

Struvor

1½ dl vetemjöl
1½ dl gräddmjölk, hälften vispgrädde/hälften mjölk
2 ägg
1 tsk strösocker
en nypa salt
1 tsk vaniljsocker

kokosfett eller olja till fritering
struvjärn

Rör ihop ingredienserna till en slät smet.
Låt stå och dra någon timme.

Hetta upp fettet långsamt till ca 180°C i en smal, hög kastrull eller en fritös.
Har du ingen termometer kan du kolla temperaturen med en bit vitt torrt bröd som ska bli guldfärgat på min.
Häll smeten i en smal skål som inte är mycket vidare än att struvjärnet precis går ner.

Hetta upp struvjärnet i fettet.
Doppa sedan det varma järnet i smeten nästan upp till kanten på järnet.
Sänk ner järnet i fettet och fritera i 1–2 min.

Ta upp och lossa struvan försiktigt med en gaffel.
Låt den rinna av och doppa den i socker medan den är varm.
Värm järnet igen och fritera nästa struva.

DSC_0858

DSC_0860

DSC_0864

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *