Krämig fläskkarré

4 port.

1 gul lök
ca 600 g benfri fläskkarré
smör
2 dl matlagningsgrädde
2 dl hönsbuljong (vatten+buljongtärning/fond)
1 msk kinesisk soja
1 tsk maizena
salt och peppar

Skala och skär löken i klyftor.
Skär fläskkarrén i strimlor.
Bryn lök och kött i matfettet i en gryta.
Rör ut majsstärkelsen i grädden och häll blandningen i grytan.
Rör ner buljong, (mjölk) och soja.
Låt puttra ca 10 minuter.
Smaka av med salt och peppar.
Servera grytan med riset och valfria grönsaker.

Viktväktarna Smart Points

Följ receptet så blir det 11 SP/port.

Byt ut 1 dl grädde mot standardmjölk/mellanmjölk/lättmjölk så blir det 10 SP/port. 

Lägg till SP för ris eller annat tillbehör.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *