Kladdkaka med chokladkolakräm


Kladdkaka med chokladkolakräm

4 ägg
6 dl socker
1 dl kakao
2 krm salt
2 msk vaniljsocker
200 g smält smör
3 dl vetemjöl

Chokladkolatäcke
75 g smör
½ dl socker
½ dl ljus sirap
1 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1½ dl vispgrädde
200 g mjölkchoklad

Sätt ugnen på 175°C.

Vispa ägg och socker poröst.

Tillsätt kakao, salt, vaniljsocker, smör och mjöl.
Rör ihop allt till en smet.

Häll smeten i en smord och bröad form med avtagbar kant ca 24 cm i diameter.

Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 25-30 min.
Låt kakan kallna i formen.

Smält smöret i en kastrull.
Tillsätt socker, sirap, kakao, vaniljsocker och grädde.
Låt blandningen puttra på svag värme i ca 1 min.

Bryt chokladen i bitar och blanda ner det i smeten.

Häll chokladkolasmeten över kladdkakan.

Låt kakan stå svalt i några timmar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *