Kinagryta med sweet chilisås

Jobbhelg för min del, eller snarare jobbvecka då jag jobbar 7 dagar i rad nu. Familjen får njuta av att vara lite extra lediga. Lägga golv i nya sovrummet ska fixas och sen ska det slipas tak och väggar också så sambon och barnen har ju att pyssla med när inte jag är hemma.

Denna gryta blev en fullträff förutom att vissa av barnen peta bort grönsakerna, dom är ju så farliga att få i sig.

6 port.

ca 800-900 g fläskytterfilé
1 msk kalvfond
400 ml kokosmjölk
½ dl sweet chilisås
2 vitlöksklyftor
1 röd paprika
1 bukett broccoli
salt
peppar

Börja med att strimla köttet.
Stek lite snabbt i en varm stekpanna i lite olja i omgångar.
När allt kött är stekt så lägg tillbaka allt i pannan och häll på kalvfond, kokosmjölk och sweet chilisås.
Låt det koka upp och vrid sedan ner värmen så det bara står och småputtrar i ca 10 min.

Skölj och skär paprika och broccoli i valfri storlek.
Tillsätt dessa i grytan och låt det puttra med i 5-10 min till.
Smaka av med salt och peppar.

Servera med ris och valfria grönsaker.

Funkar lika bra att använda kyckling eller lövbiff som protein istället för fläskytterfilé.

Viktväktarna Flex

ca 800 g fläskytterfilé (10 SP)
1 msk kalvfond
400 ml kokosmjölk lätt (17 SP)
½ dl sweet chilisås (5 SP)
2 vitlöksklyftor
1 röd paprika
1 bukett broccoli
salt
peppar

Totalt blir det 5 SP/port. Lägg till SP för ris och ev den olja du steker i.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *