Kinagryta med sweet chilisås

Enkel filégryta med lite asiatiska smaker. Vill man inte ha kokosmjölk går det lika bra med vanlig grädde 🥰

6 port.

ca 800-900 g fläskfilé
1 msk kalvfond
400 ml kokosmjölk
½ dl sweet chilisås
2 vitlöksklyftor
1 röd paprika
1 bukett broccoli
salt
peppar

Börja med att strimla köttet.
Stek lite snabbt i en varm stekpanna i lite olja i omgångar.
När allt kött är stekt så lägg tillbaka allt i pannan och häll på kalvfond, kokosmjölk och sweet chilisås.
Låt det koka upp och vrid sedan ner värmen så det bara står och småputtrar i ca 10 min.

Skölj och skär paprika och broccoli i valfri storlek.
Tillsätt dessa i grytan och låt det puttra med i 5-10 min till.
Smaka av med salt och peppar.

Servera med ris och valfria grönsaker.

Funkar lika bra att använda kyckling eller lövbiff som protein istället för fläskfilé.

Viktväktarna Points

750 g fläskfilé *
1 msk kalvfond *
200 ml kokosmjölk, lätt *
2 dl vatten
½ dl sweet chilisås *
2 vitlöksklyftor
1 röd paprika
1 bukett broccoli
salt
peppar

Totalt blir det 5P/port exkl tillsatt matfett och tillbehör.

* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet

Kcal: ca 197 kcal/port exkl tillsatt matfett och tillbehör.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *