Filégryta med soltorkad tomat

900 g fläskfilé
smör
salt
peppar
5 dl grädde
3 msk kinesisk soja
2 msk kalvfond
2 msk svartvinbärsgelé
10–15 st soltorkade tomater
maizena

Skiva köttet i cm-tjocka skivor.
Krydda med salt och peppar.
Lägg ner köttet i stekpannan och fräs det så att det får fin yta och nästan är genomstekt.
Tillsätt grädden, sojan och fonden och låt sjuda upp.
Låt det stå och småputtra ca 10 min.
Smaka av med gelé och lite salt och peppar.
Red av såsen med maizena till önskad konsistens.
Strimla dom soltorkade tomaterna och tillsätt i grytan innan servering.

Servera grytan med potatiskroketter och en blandad sallad.

Filégryta med soltorkad tomat 2

2 thoughts on “Filégryta med soltorkad tomat

  1. Mums, lät riktigt gött. Ska jag testa då vi har fläskytterfilé i kylen som ska göras något gött utav.
    Tackar för receptet.

    Ha dä gött.. // Annelie

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *