Vitkålsgratäng med curryfärs

4 port.

500 g kycklingfärs
1 vitkålshuvud, ca 700 g
1 gul lök
några vitlöksklyftor
2 dl grädde
150 g riven ost
salt
peppar
curry

Stek kycklingfärsen i olja och krydda med salt, peppar och curry.
Lägg färsen i en ugnsform.

Hacka/skär kål och lök i mindre bitar.
Bryn kålen och löken lätt så de vattnar av sig och blir mjuka.
Krydda med salt och peppar.

Häll över grädden och låt sjuda ihop ett par minuter.
Häll över kålblandningen över kycklingen i ugnsformen och lägg på osten.
Grädda 20-25 minuter mitt i ugnen på 225°C.

vitkalsgratang-med-curryfars

Viktväktarna Flex

500 g kycklingfärs (12 SP)
1 vitkålshuvud, ca 700 g
1 gul lök
några vitlöksklyftor
2 dl matlagningsgrädde 15% (16 SP)
150 g riven ost 10% (8 SP)
salt
peppar
curry

Totalt blir det 5 SP/port, lägg till SP för den mängd matfett du steker i.

vitkalsgratang-med-curryfars-3

vitkalsgratang-med-curryfars-5

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *