Tzatziki

Tzatziki måste väl ändå vara en av dom godaste såserna man kan ha till grillat! Originalet med gurka är ju såklart godast, men det går utmärkt att byta ut gurkan mot tex morötter eller blanda gurka med äpple.

4 dl grekisk yoghurt
1 gurka
2 krm äppelcidervinäger
2 tsk olivolja med vitlök
1 krm svartpeppar
2-4 vitlöksklyftor

Dela på gurkan och skär bort det mittersta på gurkan (kärnorna).
Riv gurkan på ett rivjärn.
Lägg gurkan i en sil och tillsätt lite grovt salt.
Försök att pressa ut så mycket vätska som möjligt.

Blanda ihop övriga ingredienser i en skål.
Tillsätt gurkan och blanda med yoghurtblandningen.
Låt stå i kylen ett tag så blir det godare smak.

Viktväktarna Flex

4 dl grekisk yoghurt t.ex Larsa 0%
1 gurka
2 krm äppelcidervinäger
2 tsk olivolja med vitlök (2 SP)
1 krm svartpeppar
2-4 vitlöksklyftor

Totalt för hela satsen tzatziki blir 2 SP, delar man den på 4 blir det 1 SP/port och delar man den på 6 blir det 0 SP/port.

Vår middag på midsommarafton blev grillad ryggbiff (perfekt grillad dessutom av sambon), sparris, majs, vitlöksbröd, tzatziki och potatisgratäng.

2 thoughts on “Tzatziki

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *