Tacogratäng med philadelphiaost

God rätt som passar både till vardag eller om man ska bjuda gäster på mat på helgen. Skippa potatisen som tillbehör så är rätten även LCHF vänlig.

4 port.

400 g köttfärs
1 påse tacokrydda
1½ dl vatten
200 g philadelphiaost
100 g riven ost

Stek färsen tills den är klar och häll i tacokrydda och vatten.
Låt tacofärsen stå och småputtra i 5-10 min.
Häll över färsen i en ugnsform och bred ut philadelphiaosten över färsen.
Strö över osten.
Ställ in i ugnen i 225°C i ca 25 min.

Servera gratängen som den är ihop med en sallad och lite nachochips eller ihop med ugnsstekt potatis och grönsaker.

Viktväktarna Flex

400 g nötfärs 10% (20 SP)
1 påse tacokrydda (3 SP)
1½ dl vatten
200 g philadelphiaost light (13 SP)
100 g riven ost 10% (6 SP)

Totalt 11 SP/port. Lägg ev till SP för matfett och för valfria tillbehör som tex potatis. Servera med valfria grönsaker.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *