Kycklinggryta med mango chutney

4 port.

600 g kycklingfilé
1 purjolök alt. 1 msk fem lökar från Borgeby kryddgård
salt
peppar
½ dl mango chutney
2½ dl grädde
1 dl kycklingbuljong
1 msk kinesisk soja
2 tsk balsamvinäger
1 tsk ingefära
ev. maizena

Dela på kycklingen i mindre bitar.
Skölj och strimla purjolöken om du använder den i grytan.

Salta och peppra kycklingen och stek i smör tills den är klar.
Lägg åt sidan.
Stek purjolöken på lite lägre värme försiktigt utan att den tar färg.
Lägg i kycklingen när löken är klar.
Om du använder kryddan istället för löken så tillsätter du den nu.
Häll i mango chutney, grädde, buljong, soja, balsamvinäger och ingefära och blanda.
Låt det koka upp och sen stå och småsjuda i 10-15 min.

Red ev. såsen med maizena om du önskar tjockare konsistens på såsen.

Servera med ris och sallad.

DSC_1651

Viktväktarna Flex

600 g kycklingfilé
1 purjolök alt. 1 msk fem lökar från Borgeby kryddgård
salt
peppar
½ dl mango chutney (7 SP)
1 dl matlagningsgrädde 15 % (8 SP)
1½ dl vatten
1 dl kycklingbuljong
1 msk kinesisk soja
2 tsk balsamvinäger
1 tsk ingefära
ev. maizena (1 SP/msk)

Totalt blir det 4 SP/port. Lägg till SP för ris eller annat tillbehör och ev matfett till stekning och även för maizena om du reder av såsen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *