Förrätten nyårsafton 2017

Idag har det blivit en lugn dag hemma med en skogspromenad för mig och sambon med hunden på fm, lite småplock och rensning i ett källarförråd och pizzatillverkning nu på kvällen. Idag har jag även börjat med Viktväktarna igen till 100%. Har varit dålig på det nu hela 2017, men nu ger jag mig inte förrän jag är i mål. Så nu kommer det att bli en hel del nya vv-recept här på bloggen. Nu ska jag ta tag i veckans tvätt som ska vikas och plockas in i respektive garderob innan det vankas ny Beck-film på C-more kl 21 🙂

Tunnbrödsrulle med rostbiff & potatissallad

10 st rullar

2 st fyrkantiga, mjuka tunnbröd

ca ½ stor förp. potatissallad
8 skivor rostbiff
rostad lök

Fördela ett lager med potatissallad över hela tunnbrödet.
Strö över rostad lök.
Lägg på den skivade rostbiffen och rulla ihop till en rulle.
Dela varje rulle i 5 bitar.

Tunnbrödsstubbe med bacon, purjolök & champinjoner

10 st stubbar

2 st fyrkantiga, mjuka tunnbröd

1½ pkt bacon
1 purjolök
200 g färska champinjoner

¾ dl crème fraiche
¾ dl färskost dill/persilja (arla)
1 vitlöksklyfta
½ dl finklippt persilja
2 tsk senap
svartpeppar

75 g riven mozzarella

Sätt ugnen på 225°C.

Ansa och finstrimla purjolöken och dela champinjonerna i mindre bitar.
Finstrimla även baconet.
Fräs svamp, bacon och purjolök i en stekpanna tills baconet blivit knaprigt.
Blanda fräset med färskost, crème fraiche, persilja, senap och pressad vitlök.
Krydda med svartpeppar och eventuellt lite salt.

Bred ut röran på bröden och rulla ihop.
Skär varje tunnbrödsrulle i fem bitar.
Ställ stubbarna på en plåt med bakplåtspapper.
Lägg riven mozzarella ovanpå varje stubbe.
Gratinera stubbarna i ugnen i ca 10 minuter eller tills osten smält och fått fin färg.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *