Om mig

Hej och välkommen till min mat- och bakblogg. Mitt största intresse just nu är att få tillbringa tid i köket med att både laga mat och att baka.

Är i grunden en östgöte, men bor sedan -09 i ett litet samhälle i Västmanland med min familj som består av en sambo som heter Niklas, en dotter som heter Filippa och är född -10, en son som heter Jonas och är född -11 och sedan 2 bonusbarn som heter Iza och är född -05 och Gabriel som är född -01.

När jag inte står i köket så jobbar jag i butik.

17 thoughts on “Om mig

  1. Hej Therese, vi tycker att du har en fin och inspirerande blogg!

    Vi skulle vilja höra om du vill testa Smakbox?

    Se smakbox.se eller #smakbox för mer info.

    I så fall skickar vi dfen till dig utan något krav förutom att du hämtar ut den på posten. Om det låter intressant då får du gärna ge oss din mejl, adress och mobilnummer för avisering.

    Vi ser fram emot och hoppas på positiv återkoppling!

  2. Hej Therese!
    Jag såg ditt recept på Vit Kärleksmums hör om dagen och tänkte baka efter det. Men nu kan jag inte hitta det på din sida..? Någon chans att du kan hjälpa mig?
    Mvh Jessica

    1. Tog bort receptet då jag av misstag skrivit ut fel recept, kommer lägga ut receptet på nytt inom ett par dagar igen.

      1. Åh jag förstår. Men gud vad synd… vi ska ha dop och jag står beredd i köket nu och ska baka kakan. Finns det ngn chans att du skulle kunna maila det till mig? =) Skulle vara jättetacksam över det!
        Jag handlade nämligen efter det där första receptet som du hade lagt upp, men minns inte proportionerna…
        Mvh
        Jessica

        1. Det receptet som kom ut på bloggen var inte rätt alls och det var flera som skrev att det blev helt misslyckat. Jag måste provbaka själv innan jag delar med mig så det inte blir fel igen och eftersom jag har jobbat hela helgen så har jag inte haft tid. Receptet kommer i veckan som kommer.

  3. Har precis hittat hit! Äntligen en sida med recept utan krångel! Det här blir min nya ”receptbok” Massor med bra och smidiga recept! Kul!! Mvh Linda

    1. Vad kul att höra, gillar när god mat är enkel att tillaga 🙂 Hoppas du hittar mycket som du blir inspirerad av 🙂 Kul att du skrev!

    1. Vad roligt att höra Carina 🙂 Du får titta in hur mycket du vill 😉 Kikade lite på din trevliga blogg, jättefina bilder du tar! Trevlig kväll 🙂

  4. Hej Therese. Sitter och kollar lite i dina recept. Tror att jag ska kunna hitta en del som kroppen kan klara. 100 % allergisk mot fisk och nötter och har IBS med allt vad detta innebär. Du har kanske koll på vad som kan gå bra att försöka äta. Rotfrukter i ugn vet jag nu att jag kan äta. Har funderat på vegetariskt men behöver allsidig mat. Vore tacksam om jag kan få tips.

    1. Hej. Kul att du hittade hit! Har tyvärr ingen koll på IBS gällande kosten så jag kan inte tipsa dig så mycket, men jag hoppas att du kan hitta lite inspiration här på rätter som du äta utav 🙂

  5. Hej!Vill bara säga tack för Din fina matblogg och bidra med något som är lätt att göra och nyttigt.
    Sesamfrökakor
    Ingredienser:
    2 dl sesamfrö
    1 ägg
    1 tsk kokos olja extra virgin
    1 tsk ekologiskt vaniljpulver
    1 dl canderel sötningsmedel eller annat sötningsmedel med motsvarande sötma.
     
    Utförande:
    Sätt ugnen på 175 grader.
    Blanda samman sesamfrö, sötningsmedel, vaniljpulver, kokosfett och ägg. Bred ut smeten jämt på en plåt täckt med bakplåtspapper. Skär rektangulära bitar i smeten innan den gräddas i ugnen.
    Grädda cirka 10 minuter, stäng av värmen och öppna ugnsluckan. Låt plåten med kakorna stå kvar tills värmen avtagit en aning, cirka 15 minuter. 
    Låt kakorna svalna innan servering.
    (jag drar över bakplåtspapperet till ugnsgallret efter gräddning där den får torka på eftervärmen)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *